6 Binden Fazla Tersane İşçisi İşten Çıkarıldı


Türk-İş’e bağlı Liman-İş Sendikası’nın raporunda ekonomik kriz nedeniyle işten çıkarmaların gemi inşa alanında başladığı ve halihazırda 6 binden fazla tersane işçisinin işten çıkarıldığı bildirilirken, bu rakamın 10-12 bini bulacağının tahmin edildiği belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Liman-İş Sendikası, küresel finansal kriz sonrasında iş kolunda yaşanan gelişmelerle ilgili olarak "Ekonomik Kriz, Limancılık Sektörü, Özelleştirmeler ve Liman İşçileri" isimli bir rapor hazırladı.

Raporda, üretimde ve ticarette yaşanan daralma nedeniyle, denizyolu taşımacılığında ciddi bir düşüş yaşanmaya başlandığı, bunun da limancılık faaliyetlerinde gerilemeye yol açtığı ifade edildi. Raporda şu görüşler yer verildi:

"Denizcilik sektöründe kitlesel işten çıkarmalar, gemi inşa sektöründe başlamıştır. Her gün iş kazası riskiyle, canı pahasına çalışan tersane işçileri, şimdi de işten çıkarılma riski ile karşı karşıyadır. Halihazırda 6 binden fazla tersane işçisi işten çıkarılmıştır. Bu rakamın 10-12 bini bulacağı tahmin edilmektedir. Limancılık sektöründe henüz kitlesel işten çıkarmalar başlamamış olmakla birlikte, ilerleyen dönemde ekonomik krizden derinden etkilenen limancılık sektöründe de işten çıkarma, ücretsiz izin gibi uygulamaların gündeme gelmesi muhtemeldir."