Uzun yıllar kaldığım Kıbrısta öğrendiğim harika bir içki mezesidir arkadaşlar.
Yapılışı gayet basit. Güzelce kaynattığımız ahtapotları sudan çıkarıp soğuttuktan sonra 2 veya 3 er santim boylarında keserek uygun cam kavanozlara yerleştirip üzerini örtecek kadar sirke doldurup kapatıyoruz . Bir hafta sonra yemeye hazır hale geliyor.
Bu arada orjinal olarak Kıbrısta yapılan turşularda ahyapotun derisi ve vantuzları kesinlikle çıkarılmıyor. Sizler isterseniz çıkarabilirsiniz. Ayrıca içine tek bir diş sarımsak koyarsanızda olur.
Servisi tabağa çıkardığınız turşunun üzerine sızma zeytin yağı dökerek yapabilirsiniz. Emin olun sadece bu turşuyu yemek için evime gelen böyle çıkarcı arkadaşlarım var. AFİYET OLSUN.
_________________
Denizden, deniz doğar. Deniz karaları yutabilir; ama karalar denizi asla.