Mığrı tarifi
Bora bende ava yeni başladım. Aşağıdaki bilgiler alıntıdır.
Balığın kafası sağlam bir sicimle bağlandıktan sonra yüksekçe bir yere asılır. Sırt ve anüs yüzgeçleri çok keskin bir bıçakla kesilir, bundan sonra balığın içi de temizlenerek boynundan kuyruk yüzgecine doğru derisi bir penseyle tutulup aşağı doğru çekmek suretiyle tulumu çıkarılır. Kuyruk bölümünden üç parmak eninde bir kısım ve balığın kafası boynundan kesilir. Kafasız ve kuyruksuz, tulumu çıkarılmış gövde yine keskin bir bıçakla üçer parınak eninde dilimlere kesilir. Bu dilimler soğan, domates suyu ve sirkeye bir gün yatırılıp buzdolabında bekletildikten sonra ertesi gün tavası veya pilakisi yapılır. Afiyet olsun.....